Οι άνθρωποι μας

 

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της Datamed είναι οι ίδιοι οι άνθρωποί της, όπου συναντώνται επαγγελματίες με εξειδικευμένες γνώσεις, ευρύ πεδίο δεξιοτήτων και εμπειρία που καλύπτει το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Η άρτια κατάρτιση των ανθρώπων της Datamed επιτρέπει την επιτυχή υλοποίηση έργων εθνικής εμβέλειας και εγγυάται την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της

 

 

 

 

 

 

Τα στελέχη μας

Ανέστης Χριστοδουλάκης

CEO & MANAGING DIRECTOR

 

Ο Ανέστης Χριστοδουλάκης είναι διπλωματούχος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σύμβουλος Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά και την Ψυχολογία, στη Γαλλία. Στο παρελθόν, διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων, στις χώρες Lome και Λατινικής Αμερικής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΘΕΛ. Είναι ο ιδρυτής της Datamed, κάτοχος του 100% των μετοχών της εταιρείας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος.

Μανώλης Χριστοδουλάκης

VICE PRESIDENT 

 

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είναι διπλωματούχος της Σχολής Ηλεκτρ. Μηχανικών και Μηχ. Υπολογιστών του Ε.Μ.Π., υποψήφιος Διδάκτωρας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics, στις Πολιτικές Επιστήμες και Πολιτική Οικονομία. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Datamed. Εργάζεται στην Datamed από το 2015, αρχικά ως Project Office Director και από τον Απρίλιο του 2018 ως Σύμβουλος Διοίκησης, με αντικείμενο τις διεθνείς συνεργασίες της εταιρίας και τη δραστηριότητα της εταιρίας εκτός Ελλάδας.

Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης

MEMBER OF THE BOARD

 

Ο Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης είναι διπλωματούχος της Σχολής Ηλεκτρ. Μηχανικών και Μηχ. Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (Health Economics) και στο Imperial (Investment and Wealth Management). Είναι μέλος του Δ. Σ. της Datamed και εργάστηκε στην εταιρεία από το 2015 έως τον Αύγουστο του 2018, ως Business Development Director, σε θέματα εταιρικής ανάπτυξης, στρατηγικών συνεργασιών, αναζήτησης καινοτόμων λύσεων και προώθησης της εταιρείας.

 

 

Μάνος Ιωάννου

MANAGEMENT CONSULTANT

Ο Μάνος Ιωάννου είναι κάτοχος πτυχίου της Σχολής Θετικών Επιστημών από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποψήφιος διδάκτορας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει εξειδίκευση σαν large scale systems architect και έχει παρακολουθήσει  executive courses σε Business / ICT / Healthcare Management. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 33 έτη σαν Δ/νων Σύμβουλος, Chief Technology Office και Δ/ντης Συστημάτων  και έχει διατελέσει μέλος διοικητικών συμβουλίων εταιρειών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό και διοίκηση σύνθετων έργων σε Ελλάδα και Εξωτερικό όπως και σε θέματα εταιρικής στρατηγικής και ανάπτυξης.

Παν. Δημητρακόπουλος

PROJECT OFFICE DIRECTOR

Ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος είναι διπλωματούχος της Σχολής Ηλεκτρονικ. Μηχανικών και Μηχ. Υπολογιστών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ. Διαθέτει 20ετή εμπειρία στην υλοποίηση και διαχείριση σύνθετων έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Εργάζεται στην Datamed από το 2005 και διαθέτει πολύχρονη εξειδικευμένη εμπειρία στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων Υγείας (HIS, LIS, ERP, BI). 

Ηρακλής Γαλάνης

SERVICES DELIVERY MANAGER

Ο Ηρακλής Γαλάνης είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Ξεκίνησε στη Datamed τον Ιούνιο του 2014 ως Consultant. Οικοδόμησε σημαντική εμπειρία στην υλοποίηση και υποστήριξη μεγάλων και σύνθετων Πληροφοριακών Συστημάτων στον τομέα Υγεία. Από τις αρχές του 2021 κατέχει, πλέον, τον ρόλο του Services Delivery Manager και είναι ο επικεφαλής μιας πολυπληθούς ομάδας  παροχής υπηρεσιών υποστήριξης.

Γιώργος Μυλιόρδος

SENIOR PROJECT MANAGER

Ο Γιώργος Μυλιόρδος είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Διαθέτει 10ετή εμπειρία έρευνας στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης της Πολεμικής Αεροπορίας και 20ετή εμπειρία στη διαχείριση τεχνολογικών έργων μεγάλης εμβέλειας. Έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια «Διοίκηση μέσω Στόχων και Μέτρηση της Αποδοτικότητας», «Στατιστικός Έλεγχος Ποιότητας» και «Διασφάλιση Ποιότητας». Εργάζεται στην Datamed από το 2019 ως Senior Project Manager.

Γιώργος Del Toro 

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER

 

Ο Γιώργος Del Toro είναι πτυχιούχος της Επιστήμης Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Embry-Riddle της Φλόριντα με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του La-Verne της Καλιφόρνια. Εργάζεται στην Datamed από τον Νοέμβριο του 2018. Διαθέτει 30 και πλέον χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό και διαχείριση μεγάλων και πολύπλοκων έργων Πληροφορικής του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με σημαντική παρουσία στην ηλεκτρονική υγεία.

Χάρης Καρανίκας

R & D MANAGER

Ο Δρ. Χαράλαμπος Καρανίκας είναι eHealth Data Scientist, κάτοχος διδακτορικού Temporal Text Mining από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Συνεργάζεται με την Datamed από το 2014, σε θέματα εφαρμοσμένης έρευνας, καινοτόμων λύσεων και ανάλυσης / προδιαγραφών εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει διατελέσει επί σειρά ετών ειδικός σύμβουλος ηλεκτρονικής υγείας του Υπουργείου Υγείας.